パリではもう秋になりましたが、日本ではまだ夏日が続いているようなので、夏のデザートを紹介したいと思います!
実は私はあまりデザート類が好きではなく、滅多に自ら買うことがありません。たまーに急激に食べたくなる時はありますが、ほとんどの場合は甘いお菓子やケーキよりフルーツを好んで食べます。日本ではフルーツは美味しいし、場合によっては高級品なので、お客様にデザートとして出すことはできますが、フランスではフルーツは安いし、デザートの国なのでフルーツだけ出すと味気ない感じがします。そこで、私はイチゴを白ワインと砂糖に半日から一日つけたものをデザートを作ることに。なお、この中にミントかバジルを入れるのもお勧めです。フルーツとお酒好きの私にはぴったりで、お酒を飲まないけど、甘いものが大好きな夫も好きなメニューです。
残暑に甘酸っぱいイチゴデザートはいかがでしょうか?(^^)
It's already autumn in Paris but it seems summer days still continue in Japan so I would like to introduce a summer dessert!
Actually, I am not a big fan of desserts and I rarely buy them myself. At times I suddenly want to have one but most of the time I prefer eating fruits over sweet cookies and cakes. In Japan, fruits are very tasty and some are considered deluxe goods so you can serve them to your guests but in France, fruits are not that expensive and it would seem dull as this is the country of desserts. So I decided to make a strawberry dessert, marinated in white wine and sugar for half a day to a day. I also recommend putting in mint or basil in this. This is great for myself who loves wine and fruits and my husband who doesn't drink but loves sweet things.
How about some sweet and sour strawberry dessert for late summer? :)
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